Signpost Winter
Games
Ambassadors Club

Jan Kraus dorazí do Brna, pro Emil Open vystoupí v show na náměstí Svobody

10.06.2021 21:37

Evropské hry handicapované mládeže Emil Open letos slaví kulatiny – a to krásný 10. ročník. I díky tomu čeká účastníky a veřejnost atraktivní doprovodný program. Už tradičně přijede do Brna Jan Kraus, který si popovídá s hosty v benefiční show Z očí do očí s Janem Krausem. Show se odehraje přímo na náměstí Svobody a bude zdarma.

 

 

 

I letos do Brna dorazí český herec a moderátor známý z televizních obrazovek, díky show s červeným gaučem. Řeč je o Janu Krausovi. Ten dorazí do Brna už tradičně podpořit Emil Open, a to skrze benefiční show Z očí do očí s Janem Krausem. Ta se letos nekoná za uzavřenými dveřmi, ale rovnou na náměstí Svobody pod širým nebem. Vstupné je zdarma, přispět lze však Nadačnímu fondu Emil.

 

S kým si Kraus popovídá z očí do očí?

V benefiční show Z očí do očí s Janem Krausem usedne rektor Masarykovy univerzity Martin Bareš. Právě Masarykova univerzita je dlouholetým partnerem her. Z řad jejich studentů je i velký počet dobrovolníků, kteří na události pomáhají. Mezi další hosty patří Kristýna Křenová z komunity Adapted, která se snaží dostat adrenalinové sporty mezi co nejvíce lidí s handicapem. Kristýna je na vozíku od svých dvanácti let, věnovala se na vrcholné úrovni gymnastice, lyžovala a pak se vrhla na surfování. Dnes studuje i psychologii. Posledním hostem v show bude známý český bojovník ve smíšených bojových uměních (MMA) Jiří Procházka. Jiří je dnes nejúspěšnějším českým bojovníkem v organizaci UFC.

 

Benefiční show startuje 23. června na náměstí Svobody od 17 hodin. V případě deště organizátoři doporučují pláštěnky, deštníky nejsou povoleny. Po show se odehraje koncert herce a zpěváka Městského divadla v Brně Dušana Vitázka.

 

Martin Bareš – rektor Masarykova univerzita

Martin Bareš je rektorem Masarykovy univerzity od roku 2019. Na půdě univerzity se však pohybuje už od svých studií – právě na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity získal Věděcký titul Ph.D. Profesor neurologie byl také několik let prorektorem MU a působil též ve funkci děkana Lékařské fakulty MU. Právě Masarykova univerzita je dlouholetým partnerem Emil Open. A pomáhá hrám zajistit dobrovolníky z řad svých studentů.

 

Kristýna Křenová – sportovkyně

Kristýna je na vozíku od dvanácti let, přesto už během studia gymnázia lyžovala na monoski a nakonec i pár let reprezentovala Česko v alpském lyžování. Jak sama říká, okolnosti kolem závodění a reprezentace ji dost vyčerpaly. A tak odjela do Indonésie – ne však jen cestovat, ale surfovat. Společně s Adapted nakonec vytvořili českou para surfařskou reprezentaci. Kristýna pomáhá dostat adrenalinové sporty mezi co nejvíce lidí s handicapem. A k tomu všemu studuje psychologii.

 

Jiří „Denisa“ Procházka – zápasník MMA

Jirka je český MMA zápasník (český bojovník ve smíšených bojových uměních). Na svém kontě má

titul šampiona japonské organizace Rizin Fighting Federation v polotěžké váze nebo GCF. V minulosti se stal také amatérským mistrem ČR v thajském boxu. Dnes je nejúspěšnějším českým bojovníkem v organizaci UFC. Aktuálně trénuje v klubu Jetsaam Gym Brno pod vedením trenérů Martina Karaivanova a Jaroslava Hovězáka. 1.května 2021 se jako první Čech v historii představil v hlavním zápase večera soutěže UFC Fight Night v Las Vegas. Jiří předvedl vynikající výkon a soupeře Dominicka Reyese porazil hned ve 2.kole na KO.

 

Online application developer ShopUp