Rozcestník Zimní hry Klub ambasadorů

Emil Open 2017 - středa, den první

07.06.2017 20:16

Ve středu 7. června odstartovaly Evropské hry handicapované mládeže Emil Open 2017 bohatým sportovním a doprovodným programem.  The Tap Tap rozpálili fanoušky na náměstí Svobody a Jan Kraus si poté pozval hosty na svou legendární červenou pohovku.

Už od jedné hodiny odpoledne začal na náměstí Svobody bohatý doprovodný program Emil Open 2017. Návštěvníci si mohli vyzkoušet rugby na vozíčku a pak zůstat na taneční vystoupení, které si připravila Střední škola F. D. Roosevelta.

Ve tři hodiny se ambasadoři Emil Open Jan Kraus a Jiří Ježek společně se zástupci sportovců plavcem Arnoštem Petráčkem a golfistou Ashleym Harrisem setkali s médii na Číši vína, kdy zástupce Her přivítal primátor města Brna Petr Vokřál, náměstkyně hejtmana Taťána Malá a ředitelka Nadačního fondu Emil Jana Procházková.

Paralympijský šampion v plavání a světový rekordman Arnošt Petráček se na Hry obzvlášť těšil. „Program společně s otvíracím a ukončovacím ceremoniálem mi připomíná Paralympiádu. Brno je krásné město a já věřím, že budu pro plavce dostatečnou motivací, aby se jednou třeba dokázali podívat i na Paralympiádu,“ vzkázal na tiskové konferenci.

Ani Angličan Ashley Harris si podmínky v Brně nemůže vynachválit: „Přicestoval jsem včera a už jsem se byl podívat i na golfové hřiště. Zatím jsem velmi spokojený a nadšený z tohoto města,“ řekl Harris.

Hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek ocenil přínos Emil Open i samotného Nadačního fondu Emil a zdůraznil příběhy pevné vůle, houževnatosti  a překonání sama sebe. „Těším se společně s vámi na atmosféru, kterou tato akce v Brně vytvoří, a určitě přijedu sportovce i osobně podpořit na sportoviště, pokud mi to jen můj program dovolí,“ řekl Šimek.  

Středeční program postupně gradoval zahajovacím ceremoniálem v 16 hodin: „Evropské hry handicapované mládeže Emil Open jsou prestižní mezinárodní akcí. Pro město Brno je velká čest ji hostit. Své síly zde poměří sportovci, kteří se dokázali postavit nepřízni osudu a svým přístupem nás inspirují. Velmi rád se s nimi setkám a těším se na jejich výkony,“ doplnil primátor města Brna Petr Vokřál.

Ceremoniál vyvrcholil koncertem známé kapely The Tap Tap, po kterém pak následovala Show Jana Krause s do poslední chvíle utajovanými hosty a následnou autogramiádou do 19:30 hodin.

Do červené sedačky nakonec usedl kapelník skupiny The Tap Tap Šimon Ornest, atletka Kateřina Nováková, plavec Arnošt Petráček a programový a hudební ředitel Rádia Krokodýl Jiří Wiener.

Moravská metropole v těchto dnech přivítá celkem 714 účastníků, z toho 449 amatérských i profesionálních sportovců a 265 členů doprovodu z celkem 16 zemí.

Online aplikace na míru ShopUp